Cara Kenal Pasti Vimax Canada Original Dan Tiruan

Assalamualaikum. Hari ini admin vimax malaysia nak berkongsi dengan anda semua cara mengenal pasti vimax canada original. Terdapat banyak perbezaan antara vimax original dan tiruan.

Sebelum bermula, ada baiknya anda perhati dahulu. Terdapat beberapa jenis vimax dalam pasaran. Biasanya terdapat banyak versi vimax sehingga mengelirukan ramai orang.

Saya ditanya seorang kawan yang berminat jadi pengedar vimax. Beliau ingat admin makan banyak sangat bila harga yang ditawarkan terlalu tinggi. Katanya lagi, seorang kawan lain jual cuma RM60 sebotol.

Saya nyatakan, itu mungkin china/tiruan sebab harga dealer yang saya dapat cuma RM50 sebotol. Walaubagaimanapun kami di vimax malaysia tidak menjual produk tiruan, ianya menganiaya pelanggan. Hanya vimax yang original sahaja boleh didapati dalam pasaran.

Baiklah, ada berapa jenis vimax di malaysia ni?

  1. Vimax Izon (Ori)
  2. Vimax MyIdaman (Ori)
  3. Vimax Lot 9972 (tiruan)
  4. Vimax Biru Putih (tiruan/vimax malaysia)
  5. Vimax EPN Group (Vimax Lot 9972 yang dibotolkan semula)
  6. Vimax Sabah (Ori)
  7. Vimax Singapore (Ori)
  8. Vimax Made In USA (Ori/ Vimax Izon – Semak Update Di Akhir Post Ini)

Baiklah saya bermula dengan Vimax Izon. Ini adalah yang diedarkan oleh kami. Ianya dari VimaxGroup.com yang merupakan pengedar utama vimax di seluruh dunia. Didalam Malaysia, ada 2 company pengimport vimax dengan vimax group. Vimax Group adalah company yang mengedarkan vimax canada di usa.

Bagi Vimax My Idaman pula, ianya juga original. Mereka mengimport terus dengan company vimax di canada. Mereka melekatkan sendiri logo hologram mereka. Isu harga vimax my idaman yang mencecah RM328 sebotol menyebabkan ramai yang merungut. Jika anda berminat untuk beli vimax myidaman boleh hubungi kami, harga kami adalah RM290 sebotol.

Vimax Lot 9972. Vimax ini adalah tiruan. Ianya diimport dari china dan biasa dijual lebih murah sebab harga dealer rm50 je. Jadi mereka biasanya jual kurang RM190 sebotol. Kita tak tahu tahap kebersihan sama ada ianya dibuat dalam kilang bertaraf GMP atau kilang dari rumah mereka sendiri? Kandungan vimax 9972 tidak diketahui dan status halal bagi kapsul yang digunakan juga menjadi tanda tanya. Jika yang original, ianya menggunakan gelatin dari kerbau.

Vimax Biru Putih, ianya juga adalah tiruan. Ianya di buat oleh orang malaysia sendiri dengan herba-herba tempatan. Yang memuskilkan orang kerana mereka menggunakan nama Vimax juga dan dikenali sebagai Vimax Biru Putih kerana warna kapsulnya biru putih.

Vimax EPN Group. Ini juga tiruan, ianya merupakan 9972 yang dibotolkan semula. EPN group ni sebenarnya company multi level yang ada sistem binary yang main kaki-kaki tu. Sebab tu dia ada meletup sekejap pada awal tahun 2015.

Vimax Sabah. Vimax Sabah ni macam myidaman, mereka import terus dari company vimax di canada. Yang tak bestnya adalah marketing mereka. Mereka telah bertanya tentang isu hologram. Dan memang vimax tidak mempunyai sebarang hologram. Akan tetapi vimax group dan juga myidaman, mereka telah meletakkan hologram mereka sendiri pada botol vimax. Lebih jahat lagi, mereka promosi dengan gambar yang menunjukkan semua jenis vimax yang ada dipasaran adalah tiruan termasuk vimax izon dan myidaman.

Vimax Singapore. Vimax singapore ni ori. Mereka ambil dari vimax group dan guna hologram izon yang sama seperti kami jual.

Baiklah, anda dah tahupun mana satu vimax yang ori dan tidak. FYI kita disini menjual vimax dari vimaxgroup. Dikenali dengan Vimax Dupont Izon berdasarkan sticker yang dilekatkan. Admin pernah bertanya terus dengan pengimport kenapa vimax izon ni ada kesalah ejaan iaitu Ginko Bilboa dan bukan Ginko Biloba. Beliau menyatakan ini adalah typo yang disebabkan, disana sebutannya begitu.

Mari lihat ciri-ciri original yang lain yang terdapat pada vimax izon.

vimax-dupont-izonHologram itu sendiri mempunyai cili keselamatan. Melalui hologram seperti gambar diatas, anda boleh lihat terdapat sebuah “kotak 4 segi” yang mana setiap sisinya mempunyai dot. Setiap sisi mempunyai jumlah dot yang berbeza.

 

Kemudian anda lihat contoh 1234567 tersebut. Iany merupakan contoh nombor siri Vimax Dupont Izonyang berbeza pada setiap botol. Dibawah adalah contoh siri number pada botol sebenar. Anda boleh semak original ini pada laman web vimax dibawah.

https://www.vimaxpills.com/int/genuine.html

check-genuine1Saya telah masukkan siri number pada gambar vimax diatas dan click “VALIDATE”. Sila klik pada gambar untuk besarkan gambar.

 

check-genuine2

Seterusnya kita akan semak pada lot number vimax. Lot number pada vimax biasanya, mempunyai cetakan melengkung dan tidak berapa gelas. Namun nombor cetakan ini sentiasa berubah. Di waktu artikel ini ditulis 8 Okt 2015, nombor lot number vimax adalah 1309 EXP DEC 2017, seperti dibawah.

No Lot Vimax Izon Terbaru

Okey, seterusnya kita nak semak front botol vimax izon. Ianya mempunyai Warna Silver Biru pada tulisan. Semak seperti dibawah. Background label adalah biru cair.

 

vimax_main-2Yang terakhir sekali. adalah ciri ori adalah warna kapsul. Vimax original juga dikenali sebagai vimax brown kerana kapsul vimax berwarna putih jernih dan kandungan herba vimax berwarna brown atau perang.

Semak Update Terbaru Dibawah berkaitan warna kapsul ini..

Vimax Brown CapsuleBaiklah, anda dah pun kenal ciri original vimax izon. Untuk lihat isi didalam memang agak susah kerana terdapat seal pada mulut botol. Manakala pada penutup vimax, terdapat seal plastik jernih, tanpa seberang cetakan.

Seterusnya kita akan lihat bagaimana untuk mengenalpasti vimax dari china yang telah berleluasa di internet. Ini kerana jika anda membuat perbandingan antara vimax izon dan vimax dari china ni, pastinya anda akan kata yang tiruan adalah original kerana ianya mempunyai rupa yang profesional dan lebih cantik pembuatannya. Manakala vimax izon mempunyai rupa yang kurang menarik kerana label vimax izon biasanya akan ada “kelepet” sedikit seperti gambar dibawah.

vimax-canada-izon-siri-number-768x1024Dibawah ini pula merupakan vimax lot 9972. Berbanding yang ori, pada tulisan yang atas yang berwarna silver (ori); pada vimax tiruan pula, ianya berwarna keemasan dan nampak mewah. Sebab itu kalau pelanggan tak tahu, biasanya mereka lebih mudah tertipu kerana melihat wajah vimax tiruan yang nampak lebih menarik dari yang original.

2015100722461620151007224604

Jika dilihat, vimax lot 9972 juga mempunyai hologram pillexpert.com yang merupakan buatan mereka sendiri. Bermabting vimax original izon dupont, ianya mempunyai ciri keselamatan yang tidak boleh ditiru iaitu 3D Hologram seperti gambar paling atas yang membolehkan anda lihat 4 dot pada setiap sisi.

Sebelum saya akhiri tulisan ini, ada baiknya anda semak checklist kami tentang ciri vimax tiruan.

  • Cara kenal dengan warna keemasan
  • Lot number 9972, tak pernah berubah
  • Cetakan lot number yang lurus
  • Hologram Pillexpert

 

+++++

Baiklah, saya telah pun terangkan ciri-ciri vimax ori vs vimax tiruan.Sekarang jom dapatkan vimax yang original dengan semak pada Promosi Vimax Malaysia yang terbaru.

Anda juga boleh buat semakan senarai produk kami di “SENARAI PRODUK

No Responses

  1. Muhd daniel March 23, 2016
    • armzanal March 24, 2016
  2. edy August 10, 2016
    • armzanal August 10, 2016
  3. amir November 1, 2016
  4. Apit November 1, 2016
    • armzanal November 4, 2016
  5. tak November 12, 2016
    • armzanal November 13, 2016
  6. Zack November 14, 2016
    • armzanal November 14, 2016
  7. man December 13, 2016
    • armzanal December 14, 2016
  8. Amy December 16, 2016
    • armzanal December 19, 2016
  9. armzanal January 14, 2017
    • armzanal March 14, 2017
  10. Alif January 25, 2017
    • armzanal January 25, 2017
  11. Lonnie February 13, 2017
    • armzanal February 13, 2017
  12. aku tertipu kali ni February 22, 2017
    • armzanal February 23, 2017
  13. Mohd khairi March 5, 2017
  14. armzanal March 13, 2017
  15. armzanal March 14, 2017

Leave a Reply

"Touch" Untuk Whatsapp